Hondenjas

Het is zeker niet raar als je een hondenjas gaat kopen of hebt gekocht voor jouw hond. Dat hoeft zeker niet overdreven te zijn. Je kunt een hondenjas ook zien als een modeaccessoire en in de meeste gevallen wordt gekozen voor een hondenjas als bescherming tegen de wind, regen en het meest tegen de kou. Het is niet meteen goed om elke hond een hondenjas te adviseren. De meeste honden hebben een vacht die al voldoende bescherming kan bieden tegen de kou. Maar de vacht is van goede gezondheid en is een hondenjas dus wel erg aan te raden. Dit is omdat de vacht die erin zit niet aan kan passen tegen de kou. Er zijn echter wel degelijk een paar uitzonderingen waarbij de aanschaf van een hondenjas wel goed is aan te raden.

Bij welke soort honden is een hondenjas ideaal?

Het is verstandig om een hondenjas aan te schaffen bij een hond die een erg korte en kleine laag vacht heeft. Deze honden hebben het veel sneller koud hebben dan andere. In het verband kun je denken aan Spaanse windhonden, maar ook aan franse bulldogs en boxers. Ook honden die ouders worden of ziek zijn kunnen sneller behoefte hebben aan iets warmers. Dan is de kwaliteit van de vacht achteruit gegaan en biedt de huid minder bescherming tegen de kou. Een hondenjas aanschaffen kan ook nuttig zijn als jouw hond afkomstig is uit een warmer land. Je kunt bijvoorbeeld een hond geadopteerd hebben uit landen als Griekenland en Spanje. Deze honden zijn niet gewend aan de koudere omstandigheden. En de vacht van deze soorten honden heeft geen tijd gehad en ruimte gehad om te wennen aan de kou. Doe in deze gevallen jouw hond gewoon even een jas aan. Ook voor pups kan dit handig zijn, omdat bij deze honden de vacht meestal nog niet volledig is volgroeid.

Veiliger

Als je denkt dat jouw houd echt wel een hondenjas nodig heeft, dan is het het handig om er eentje aan te gaan schaffen. Er zijn namelijk voldoende jassen beschikbaar voor jouw honden. Of je hond nou groot of klein is, er is altijd wel een bijpassende jas. Je zou in de avonduren als het donkerder is ook kunnen overwegen je hond een jasje aan te laten doen. Dit moet je dan wel doen met verlichting erop. Dit maakt het een stuk veiliger voor jouw, je hond en eventuele tegenliggers.

Geef een antwoord